Congres Handhaving en Gedrag

Op donderdag 23 november is het zover. Dan vindt hét congres plaats waar inspecteurs, handhavers, beleidsmakers, beleidsmedewerkers en wetenschappers die geïnteresseerd zijn in handhavingsvraagstukken elkaar ontmoeten: het landelijke congres van het programma Handhaving en Gedrag. In 2021 was het congres eenmalig online. Dit jaar ontmoeten we elkaar weer in het echt op een prachtige locatie: Theater Flint in Amersfoort.

Programma

We trappen de dag af met keynote spreker Benjamin van Rooij, hoogleraar Law and Society bij de Universiteit van Amsterdam. Hij deelt wetenschappelijke inzichten over de gedragseffecten van straffen en laat zien hoe complex het is om te voorspellen wat de effecten van een bepaalde straf zijn op gedrag in een bepaalde context. Hij geeft advies over hoe wetenschappelijke kennis een bijdrage kan leveren aan de handhavingspraktijk.

Dagvoorzitter Linda van den Bos (tevens adviseur handhavingsregie bij NVWA) gaat vervolgens in gesprek met de onderzoekers die in de afgelopen twee jaar onderzoek hebben gedaan voor het programma Handhaving en Gedrag. Ideeën voor nieuwe onderzoeken komen ’s middags aan bod.

De dag wordt afgesloten met een keynote lezing van Jim Stolze, ondernemer en expert op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij vertelt wat je de komende tijd kunt verwachten van kunstmatige intelligentie en hoe het een rol zou kunnen spelen bij toezicht en handhaving.

Inschrijven

Het belooft een interessante en leerzame dag te worden. Plaatsen zijn beperkt, dus schijf je op tijd in!

Samenwerking

Het congres is onderdeel van het programma Handhaving en Gedrag, een interdepartementaal samenwerkingsverband van de Belastingdienst, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (Het CCV).